Κοινό Δελτίο Τύπου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με Αστεροσκοπείο Αθηνών

Τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών επισκέπτονται το Αστεροσκοπείο

 

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα επισκέψεων στο ΕΑΑ από τον Φεβρουάριο για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών.

Οι μικροί πρόσφυγες και μετανάστες θα ξεναγηθούν στο κτήριο Σίνα, θα ενημερωθούν για την λειτουργία και την χρήση οργάνων Αστρονομίας και θα «ταξιδέψουν» παρατηρώντας τον νυχτερινό ουρανό, με το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη, στο λόφο της Πνύκας.  

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευαισθησίας και προσφοράς, υποδέχεται τα παιδιά και μέσω των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του τα εισάγει σε θέματα Αστρονομίας και Επιστήμης γενικότερα.

Ακολουθώντας την σκέψη του Καρλ Σαγκάν «οι πιο εντυπωσιακές ανακαλύψεις θα είναι αυτές τις οποίες σήμερα δεν είμαστε αρκετά σοφοί για να τις προβλέψουμε», ελπίζουμε αυτές οι ξεναγήσεις να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τα παιδιά ώστε να ασχοληθούν με την επιστήμη ή απλά να αναζητήσουν και μέσα από το τηλεσκόπιο έναν φωτεινό και ελεύθερο κόσμο!

 

Κατεβάστε το αρχείο πατώντας εδώ