Επίσκεψη Ιάπωνα Αν. Υπ. Εξωτερικών & Υφ. Μετ. Γ. Μπαλάφα στον Ελαιώνα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας κ. Νομπούο Κίσι επισκέφτηκε σήμερα το πρωί  Κυριακή 15 Ιανουαρίου, τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης του στην Ελλάδα.

Τον Ιάπωνα υπουργό στον Ελαιώνα, καλωσόρισε ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το ενδιαφέρον του Ιαπωνικού λαού για το προσφυγικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Στη συνέχεια ξενάγησε τον κ. Κίσι σε όλους τους χώρους της δομής, συνοδεία του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής κ. Αναστάσιου Σαλτερή και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Μπαλάφας προσέφερε ως συμβολικό δώρο στον κ. Κίσι έναν ερυθρόμορφο σκύφο αττικού εργαστηρίου, με παράσταση κουκουβάγιας ανάμεσα σε κλαδιά ελιάς.

Τον κ. Κίσι ενημέρωσε για τη συμμετοχή και τη δράση της Ύπατης Αρμοστείας στη δομή του Ελαιώνα και σε άλλες δομές, ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα κ. Φιλίπ Λεκλέρ.

Ο Ιάπωνας Υπουργός ενημερώθηκε από τους συντονιστές της δομής για τη χωρητικότητα, τις υποδομές, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και γενικότερα τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης της δομής και συνομίλησε με φιλοξενούμενους πρόσφυγες, ενώ επισκέφθηκε τους χώρους περίθαλψης, κοινωνικής ένταξης και  ψυχαγωγίας της δομής.

Τον κ. Κίσι συνόδευε ολιγομελής αποστολή καθώς και ο πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Μασούο Νισιμπαγιάσι.

 

Κατεβάστε το αρχείο πατώντας εδώ