Συνάντηση Υφ. Μεταν. Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα με Αντιπρ. Ερυθρού Σταυρού

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας είχε συνάντηση σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνη Αυγερινό και με αντιπροσωπεία της Συμβουλευτικής Ομάδας Δωρητών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ), με επικεφαλής την Dr Jemilah Mahmood, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας, σε θέματα Συνεργασίας (Under Secretary General Partnerships), στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στην Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η συνεισφορά του Ερυθρού Σταυρού στην διαχείριση των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα καθώς και η συνεργασία του Ελληνικού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού Ερυθράς Ημισελήνου με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Έγινε αναφορά στην ανάγκη συντονισμού των αρμοδίων Υπουργείων και φορέων με σκοπό τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών καθώς και των συνθηκών διαβίωσης στους χώρους φιλοξενίας.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα κλήθηκε να διαχειριστεί μεγάλες ροές προσφύγων – μεταναστών, ειδικότερα μετά το κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας μας και υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι είναι αναγκαίο, η εφεξής αντιμετώπιση του ζητήματος να έχει χαρακτήρα μακροπρόθεσμού σχεδιασμού. Η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ελληνικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού με προσωπικό και πόρους θα βοηθήσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση

 

Κατεβάστε το αρχείο πατώντας εδώ