Απάντηση Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στην ανοιχτή επιστολή του Χαμόγελου του Παιδιού

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έλαβε την ανοιχτή επιστολή που απέστειλε «Το χαμόγελο του παιδιού» για τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και προσφύγων.

 

Οι προτάσεις που καταθέτει η οργάνωση με την επιστολή της αποτελούν προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, προτεραιότητες για τις οποίες ολόκληρη η Ευρώπη έχει εκφραστεί με ευμενή σχόλια για την χώρα μας.

 

Η προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Πολιτεία για την καλύτερη δυνατή μεταχείριση των παιδιών ως πρώτη προτεραιότητα σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές όπως και η ενδυνάμωση τους με σαφή ενημέρωση και βελτίωση της πρόσβασης τους σε αποτελεσματικές διαδικασίες, είναι στοιχεία για τα οποία η σημερινή κυβέρνηση δεν ταλαντεύτηκε ποτέ.

 

Θα νιώθαμε ευγνώμονες προς όλους τους συναρμόδιους φορείς και προς το «χαμόγελο του παιδιού» πιο συγκεκριμένα, αν αυτή την επαγρύπνηση την είχαν επιδείξει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις ώστε η κατάσταση που βρήκαμε σε δομές και δυνατότητες που αφορούν ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες ήταν κατάτι περισσότερες από μηδαμινές.

 

Κατεβάστε το αρχείο πατώντας εδώ