Συνάντηση Υφ. Μεταν. Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα με τον Πρέσβη της Νορβηγίας

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη της Νορβηγίας κ. Jørn Gjelstad.

Ο κ. Μπαλάφας ενημέρωσε τον Νορβηγό Πρέσβη για τα θέματα λειτουργίας και οργανωτικής δομής του νεοσύστατου Υπουργείου, ενώ υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος πάνω σε οικονομικά θέματα και ζητήματα στρατηγικού σχεδιασμού.

Ο κ. Gjelstad τόνισε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει την Ελλάδα με μεγάλη συμπάθεια και έχει αποδείξει ότι παρέχει και θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη στα θέματα προσφυγικού-μεταναστευτικού στην χώρα μας, λόγω του σημαντικού ρόλου που αυτή παίζει στον γεωπολιτικό χάρτη της Ευρώπης αλλά και  των ιδιαίτερων δεσμών που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών.  Το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι, όπως τονίστηκε στην συνάντηση και από τις δύο πλευρές ένα θέμα που πρέπει να απασχολεί μόνο τις χώρες πρώτης υποδοχής αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Gjelstad για το ενδιαφέρον αλλά και την ευρύτερη στήριξη που παρέχει η χώρα του στην Ελλάδα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Τόνισε δε, ότι τη συνάντηση αυτή θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου με τη Νορβηγία για θέματα ενίσχυσης και συντονισμού. Τέλος, ο κ. Μπαλάφας ζήτησε από τον Νορβηγό Πρέσβη, να συμβάλλει στην αντικειμενική καταγραφή και παρουσίαση της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα σε σχέση με τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, ώστε να προάγεται η καλή συνεργασία με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες καθώς και το πνεύμα και οι αρχές της αλληλεγγύης του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

 

Κατεβάστε το αρχείο πατώντας εδώ