07052017 Δ.Τ. για Επίσκεψη της τέως Προέδρου της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ παρουσία του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μπαλάφα στη Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα

Επίσκεψη της τέως Προέδρου της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ παρουσία του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μπαλάφα στη Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα

Η τέως Προέδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την κα Κίρχνερ καλωσόρισε στον Ελαιώνα ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το ενδιαφέρον της τέως Προέδρου της Αργεντινής σε σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και τόνισε ότι ελπίζει να γίνει πρέσβειρα επικοινωνίας της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός, να φιλοξενήσει και να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται  εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, σε ισορροπία πάντα με τις ανάγκες των ελλήνων πολιτών.

Στη συνέχεια ξενάγησε την κα Κίρχνερ σε όλους τους χώρους της δομής, συνοδεία του Ειδικού Γραμματέα Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιώργου Φλωρεντή και του κ. Γιάννη Μπουρνούς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνου του τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων.

Ο κα Κίρχνερ ενημερώθηκε για τη χωρητικότητα, τις υποδομές, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και γενικότερα τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης της δομής και συνομίλησε με φιλοξενούμενους πρόσφυγες και παιδιά. Ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την πρόσκληση και τη δυνατότητα που της δόθηκε να επισκεφθεί τη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα και να δει από κοντά πως αντιμετωπίζονται τα ζητήματα που αφορούν τη διαβίωση των προσφύγων-μεταναστών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα.