07092017 Συνάντηση Υφ. Μετ. Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα με Σωματείο εργαζομένων στην Υπ. Ασύλου

O Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου των Εργαζομένων Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) της Υπηρεσίας Ασύλου, οι οποίοι συνοδευόταν και από στελέχη της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι.

Στη συνάντηση συμμετείχε η διευθύντρια της Υπηρεσία Ασύλου κα Μαρία Σταυροπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κώστας Παπαδημητρίου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν ήταν πρώτον, το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και η ομαλοποίηση των πληρωμών τους.

Το δεύτερο ζήτημα που τέθηκε, ήταν το αίτημα τους ως προς τη δυνατότητα συμμετοχής των ήδη υπηρετούντων συμβασιούχων, στις επόμενες προκηρύξεις για θέσεις συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) στην Υπηρεσία Ασύλου, άμεσα μετά τη λήξη της σύμβασής τους και χωρίς την παρεμβολή του τριμήνου, όπως ορίζεται από το νόμο.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι όσον αφορά την αποπληρωμή των δεδουλευμένων του προσωπικού, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την καταβολή των μισθών των προηγούμενων μηνών και θα πραγματοποιηθεί άμεσα η αποπληρωμή, ενώ όσον αφορά το επόμενο διάστημα, θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση της μισθοδοσίας τους και να μην υπάρχουν επιπλέον καθυστερήσεις.

Όσον αφορά το θέμα της ολοκλήρωσης των συμβάσεων και της συμμετοχής στις νέες προκηρύξεις, ο κ. Μπαλάφας ενημέρωσε ότι θα υπάρξει απάντηση από το Υπουργείο για το συγκεκριμένο αίτημα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Άλλα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν τα δικαιώματα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, οι κανονικές και αναρρωτικές άδειες, η πληρωμή υπερωριών κλπ., για τα οποία θα υπάρξει γραπτή απάντηση μετά από συνεννόηση και με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου.