19012018 Δ.Τ. για την συνάντηση του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μπαλάφα με εκπροσώπους του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών

Συνάντηση με εκπροσώπους του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών (ΕΦΜ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Άχμεντ Μοαβία Μωχαμεντίν, είχε σήμερα ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας. Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ που εκπροσωπούν μεταναστευτικές οργανώσεις και κοινότητες στην Ελλάδα.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν τις κοινότητες των μεταναστών όπως οι άδειες διαμονής, η εργασιακή και κοινωνική ένταξη αλλά και η ύπαρξη ρατσιστικών φαινομένων.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την προώθηση των ζητημάτων αυτών και δεδομένου ότι στη χώρα μας υπάρχουν τουλάχιστον 600.000 καταγεγραμμένοι νόμιμοι μετανάστες, θα εργαστεί συντεταγμένα μαζί με τις μεταναστευτικές οργανώσεις, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στη χώρα μας. «Η συνάντηση αυτή αποτελεί την έναρξη μιας συστηματικής συνεργασίας για να προχωρήσουν τα ζητήματα προς διευθέτηση», τόνισε ο κ. Μπαλάφας, ενώ διαβεβαίωσε ότι η παρούσα κυβέρνηση διαθέτει την πολιτική βούληση για το σκοπό αυτό. Ο Υφυπουργός συμπλήρωσε, ότι έχει τεθεί σε λειτουργία η έκδοση ηλεκτρονικών καρτών διαμονής και πολύ σύντομα θα εφαρμοστεί και η ηλεκτρονική κατάθεση των φακέλων, για την ασφαλέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, καθώς και η αλλαγή του Μεταναστευτικού Κώδικα.

Περισσότερα για το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών μπορείτε να βρείτε στο site του ΕΦΜ: http://www.migrant.gr