Συνάντηση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Laura Thomson

26 Απριλίου 2018

Σήμερα 26 Απριλίου έλαβε χώρα συνάντηση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια  του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Laura Thomson. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Επικεφαλής του  ΔΟΜ στην Ελλάδα, Gianluca Rocco και ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Διευθυντή του ΔΟΜ στην Ελληνική Κυβέρνηση, Δανιήλ Εσδράς.

 

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε το πολύ καλό επίπεδο της εδώ και καιρό εμπεδωμένης συνεργασίας, ενώ αναζητηθήκαν πεδία συνέχισης και επέκτασής της. Συζητήθηκε το πλέγμα των δράσεων που αφορούν τις διαδικασίες ένταξης, οι οποίες υλοποιούνται σε συνεργασία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Ακόμη, έγιναν αναφορές στην κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην πρόοδο που έχει συντελεστεί ως προς τη διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού από την Ελληνική Κυβέρνηση.