Συνέντευξη ΥΜΕΠΟ Δ.Βίτσα στο ρ/σ NEWS 24/7

05/06/2019

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα στο ρ/σ NEWS 24/7 και το Βασίλη Σκουρή.

Ο κύριος Βίτσας ανέφερε πως το βασικό ερώτημα των εκλογών είναι «Ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και με ποιο σχέδιο». Ο πολίτης θα επιλέξει το καλύτερο σχέδιο και θα αναλάβει και την ευθύνη της επιλογής αυτής.

Απαντώντας σε ερώτημα του κου Σκουρή για τα αίτια του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, απάντησε πως, κατά τη γνώμη του, τρεις είναι οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν στο αποτέλεσμα:

1) Δυσαρέσκεια και κόπωση, ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη. Δεν υπήρχε αρκετός χρόνος να αποτυπωθούν τα θετικά μέτρα στην καθημερινότητα των πολιτών.

2) Θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη τόλμη στην εφαρμογή μέτρων που δεν εντάσσονταν στο μνημόνιο.

3) Κάποια φαινόμενα εξουσιαστικών συμπεριφορών επικουρούμενα από τον  αποπροσανατολισμό που επέβαλαν τα περισσότερα μίντια. Ο κόσμος θέλει τον αριστερό πολιτικό να λειτουργεί με αθωότητα αλλά όχι με αφέλεια, θέλει να ακούει τον κόσμο.

Ο κύριος Βίτσας επεσήμανε ακόμα πως «υπάρχουν νέα πρόσωπα από το ΣΥΡΙΖΑ και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο που έχουν ορθό λόγο και εμπειρία και μπορούν να βοηθήσουν».

Σχετικά με τη συζήτηση των τελευταίων ημερών σημείωσε πως υπάρχει μια αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας, ότι τα πάντα πρέπει να σταματήσουν μέχρι να γίνει, αν γίνει, κυβέρνηση. Το είδαμε στην επιλογή των δικαστικών, το είδαμε και στο αφορολόγητο.

Επίσης ο κύριος Βίτσας σχετικά με την άρνηση του κου Μητσοτάκη να συμμετέχει σε διμερές debate σχολίασε «Η ΝΔ κρύβεται, αρνείται το ντιμπέιτ και την αντιπαράθεση των δύο πολιτικών σχεδίων».

Για την απομάκρυνση του κου Βενιζέλου, ανέφερε πως είναι εσωτερικό ζήτημα του ΚΙΝ.ΑΛ. Σε πολιτικό επίπεδο όμως είναι πασιφανές ότι η πολιτική της μονομερούς στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει.

Τέλος σημείωσε πως uπάρχει κοινή διάθεση συνεργασίας  με το ΠΡΑΤΤΩ και με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, τονίζοντας: «και με τους δύο έχουμε πολλά περισσότερα κοινά».