Αναπληρωτής Υπουργός

alternate minister

Βιογραφικό

Γιώργος Κουμουτσάκος

Γεννήθηκε το 1961.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διπλωματίας, Στρατηγικής και Άμυνας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση «magna cum laude». Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Εντάχθηκε στο δυναμικό της Διπλωματικής Υπηρεσίας του Υπουργείου των Εξωτερικών το 1992. Υπηρέτησε: στο διπλωματικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας επί Προεδρίας Κωστή Στεφανόπουλου, στην μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα.

Ανέλαβε καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου των Εξωτερικών τον Μάρτιο του 2004 έως τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009.

Διετέλεσε Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας/EPP έως το 2014.

Τον Ιούνιο του 2013 ψηφίστηκε από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως «Ευρωβουλευτής της χρονιάς» στον τομέα των Μεταφορών.

Για τη συμβολή του στη διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του απονεμήθηκε τον Μάιο του 2014 το Βραβείο «Ευκράντη».

Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Β Αθηνών στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και για δεύτερη φορά στις 20 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Διατέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2016 και στη συνέχεια επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου εξελέγη Βουλευτής στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών και ορκίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.