Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Βιογραφικό Σημείωμα Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Κωνσταντίνος Θ. Παπαδημητρίου

Ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1962 και κατοικεί στην Αθήνα. Έχει σπουδές Νομικής, Πολιτικής-Διοικητικής Επιστήμης (με διδακτορική διατριβή στην οργάνωση του κράτους) και Παιδαγωγικών.

 

Έχει εργαστεί ως μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα, ως δικηγόρος και ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης. Μετά την αποφοίτησή του από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, εργάστηκε ως υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών (1995-2000), ως ειδικός επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη (2000-2015) και πρόσφατα, ως (πρώτος απόφοιτός της) Διευθυντής της Εθνικής Σχολής (2015-2017).

 

Ο κ. Παπαδημητρίου δίδαξε και διδάσκει διοικητική-οργανωτική θεωρία, διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και νομιμότητα στο Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ ενώ περιστασιακά έχει αξιοποιηθεί και από ιδιωτικές εταιρίες ως εμπειρογνώμων θεμάτων Διοίκησης. Επιπλέον, ως ενεργός πολίτης δραστηριοποιείται στην οικεία επιστημονική κοινότητα και σήμερα είναι εκλεγμένος για δεύτερη φορά, πρόεδρος του Ομίλου Διοικητικών Επιστημόνων-Διοικητικού Επιμελητηρίου (ΔΕΕ).