Υπουργός

Βιογραφικό

Ιωάννης Μουζάλας

Ο Γιάννης Μουζάλας γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα  μαιευτήρας – χειρουργός - γυναικολόγος. Έχει λάβει μετεκπαίδευση  στο Μιλάνο (Laser) και στην Αγγλία στο Νοσοκομείο Queen Elisabeth-Saint John.

Το 1999 έκανε τον πρώτο στην Ελλάδα τοκετό στο νερό. Υπερασπίζεται επιστημονικά και πρακτικά τον φυσικό τοκετό  και βοήθησε να δημιουργηθούν στα μαιευτήρια αίθουσες φυσικού τοκετού με δυνατότητα χρήσης νερού και «τοκετού σαν στο σπίτι».

Είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων. Συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικά κινήματα και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου, έχοντας συμμετάσχει σε πάνω από 32 αποστολές σε Ασία και Αφρική.

Έχει εργαστεί στο Τζάνειο γενικό  νοσοκομείο, στο Περιφερειακό αντικαρκινικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, και στο Μαιευτήριο « Έλενα Βενιζέλου». 

Μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης  που προέκυψε από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, διορίστηκε αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιος για ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής και  το Νοέμβριο του 2016 μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης διορίστηκε Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

Στοιχεία επικοινωνίας γραμματείας γραφείου Υπουργού

 

Τηλ: +30-213 136 4934- 5 /-8 Φαξ: +30-213 136 4418

Ηλ.ταχυδρομείο

Για την Γραμματεία gram.ypourgou@immigration.gov.gr

Για ζητήματα που άπτονται θεμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας και Δομές Φιλοξενίας aid@immigration.gov.gr

Για θέματα Γραφείου Τύπου pressoffice@immigration.gov.gr